Hammasvälien puhdistus


Kuinka usein puhdistat hammasvälit? Kymmenen pistettä, jos teet niin vähintään kerran päivässä!
Kukaan ei nimittäin ole niin taitava, että saisi hammasharjalla pestyä myös hammasvälit. Siksi ne on puhdistettava erikseen.

Hammasvälien puhdistamiseen on olemassa runsaasti erilaisia välineitä: hammaslankoja ja -lankaimia, hammasväliharjoja sekä harjatikkuja ja perinteisiä hammastikkuja.

Suuremmat hammasvälit puhdistuvat tehokkaasti pulloharjaa muistuttavalla hammasväliharjalla. Erikokoisista väliharjoista löytyy varmasti omaan suuhun sopiva.

Ahtaat hammasvälit puhdistuvat parhaiten hammaslangalla. Niitä löytyy eri paksuisina, vahvuisina ja eri materiaaleista. Saatavilla on myös käteviä hammaslankaimia, joilla hammaslangan vieminen suuhun on helpompaa.

Harjatikku tai perinteinen kolmiomallinen hammastikku on myös kätevä hammasvälien puhdistaja. Pyöreä hammastikku sen sijaan ei sovellu kuin korkeintaan satunnaisiin käyttöihin, esim. ravintolassa tai kylässä ruoan jälkeen.

Suunterveyden ammattilaiset auttavat sinua löytämään sopivimmat puhdistusvälineet ja opastavat samalla välineiden tehokkaaseen ja turvalliseen käyttöön.

 

 

Hammasvälien puhdistaminen on yhtä tärkeää kuin hampaiden peseminen – ja kuitenkin se unohtuu liian monelta. Tee henkilökohtainen terveysteko ja ota hammasvälien puhdistus osaksi päivittäistä hampaiden hoitoa.