Ksylitolituotteet


Ksylitoli, tuo luonnon oma makeutusaine, katkaisee happohyökkäyksen ja ehkäisee hampaiden reikiintymistä. Ksylitoli vähentää myös bakteeriplakin määrää ja plakin tarttumista hampaan pintaan, jolloin plakki on helpompi harjata pois. On sillä muitakin hammasystävällisiä vaikutuksia. Ksylitoli lisää syljen eritystä ja palauttaa suun pH:n normaalille tasolle.


Riittävä määrä ksylitolia on 5 grammaa päivässä. Se vastaa 6‒10 ksylitolipurkkatyynyä tai 8–10 ksylitolipastillia. Pureskele ksylitolipurukumia 5–20 minuuttia kerrallaan tai syö 2 ksylitolipastillia peräjälkeen.


Ota ksylitolituotteet jokapäiväiseksi tavaksi ruoan jälkeen. Jos purkan jauhaminen ei miellytä, laita suuhun pastilli. Muista, että ksylitoli ei koskaan korvaa hampaiden harjausta!

Tiesitkö ksylitolista?

Saksalaiset ja ranskalaiset kemistit löysivät ksylitolin jo 1800-luvun lopulla? Hammasystävälliset ominaisuudet keksittiin kuitenkin 1970-luvun alussa Turun yliopistossa. Ksylitolin valmistus alkoi Suomen Sokerin Kotkan tehtaalla vuonna 1974 ja jo seuraavana vuonna ensimmäiset ksylitolipurkat myytiin Suomessa ja Yhdysvalloissa.